Levande Föda - Solbröd
Det är viktigt med varierande kost och koncentrerad näringsrik föda för sjuka människor [och friska. övers. anmärkning].
Vid Hippocratesinstitutet finns även solbröd i standardkosten för att garantera nödvändiga näringsämnen i tillräcklig mängd. Undantag för cancersjuka som inte bör äta så koncentrerad föda.
Det är enkelt att göra solbröd.
Använd ris, hirs, korn, havre, råg och/ eller vete. Alla sorter utom ris. ska blötläggas i 12 timmar. Ris 24 timmar.
Grodda därefter i 12 timmar. Sedan mixas groddarna med rejuvelac (lika delar) tills blandningen är krämliknande och lätt bredbar. Häll sedan ut smeten på plåtar eller dylikt och placera dem i solen, i en torkapparat eller över ett värmeelement tills all vätska försvunnit och brödet blivit frasigt (ca 40 grader i 1-2 dagar).
Solbrödet kan smaksättas med:
- Kanel efter smak.
- Örter efter smak.
- Eller grönsaker, tex. lök.
Smaklig måltid.
Vid Hippocratesinstitutet finns även solbröd i standardkosten för att garantera nödvändiga näringsämnen i tillräcklig mängd. Undantag för cancersjuka som inte bör äta så koncentrerad föda.
Det är enkelt att göra solbröd.
Använd ris, hirs, korn, havre, råg och/ eller vete. Alla sorter utom ris. ska blötläggas i 12 timmar. Ris 24 timmar.
Grodda därefter i 12 timmar. Sedan mixas groddarna med rejuvelac (lika delar) tills blandningen är krämliknande och lätt bredbar. Häll sedan ut smeten på plåtar eller dylikt och placera dem i solen, i en torkapparat eller över ett värmeelement tills all vätska försvunnit och brödet blivit frasigt (ca 40 grader i 1-2 dagar).
Solbrödet kan smaksättas med:
- Kanel efter smak.
- Örter efter smak.
- Eller grönsaker, tex. lök.
Smaklig måltid.
Kommentarer
Trackback